- Voor 11:00 besteld? vandaag verzonden*
- Gratis verzending vanaf € 50,-
- 100% originele verf
- Scherpe prijzen
Kwasten

Op onze website vindt u verschillende soorten kwasten. Elk soort verf vraagt om een ander soort kwast. We hebben kwasten met haren van varkenshaar, met synthetische haren of met kunststof haren. Deze kwasten zorgen voor en optimaal resultaat van het schilderwerk. Bij het zoeken van een kwast is het belangrijk dat u eerst de soort verf selecteert omdat niet alle kwasten voor elke verf geschikt zijn. Voor verf op waterbasis hebt u een andere kwast nodig dan bij synthetische verf.

Dat de punten gespeten zijn omdat de verf zich beter op de haren vasthoudt, waardoor een goede verdeling van de verf op de ondergrond merkbaar beter is, ook moeten de haren in de juiste vorm staan. Het touwtje om de haren (woeling) biedt een langere levensduur.

Of je en platte of ronde kwast kiest is afhankelijk wat je wilt gaan schilderen. Platte kwasten zijn over het algemeen een stuk groter dan ronde kwasten. Bij het schilderen van houtwerk zoals deuren, kozijnen kunt u het best een ronde kwast gebruiken. Omdat je met een ronde kwast de verf veel beter kunt verdelen dan met een platte kwast kun je de grotere oppervlakken het best ook schilderen met een ronde kwast. Bij dunnere soorten verf, zoals een beits raden wij het gebruik van een platte kwast aan. Hieronder kunt u doorklikken naar de soort kwast die u nodig hebt en daarna kunt kiezen of u de kwast wilt gebruiken voor verf op waterbasis of voor synthetische verf.

Blokwitter

De blokwitter is een rechthoekige en brede kwast. Doordat de kwast lange haren heeft neemt de kwast extra veel verf op. De lange haren van de blokwitter zijn ook geschikt om verf in stenen of voegen aan te brengen. Door de lange haren is de blokwitter zeer geschikt om grote vlakken mee af te werken. Blokwitter kwasten zijn geschikt voor latexverf en acrylverf.

Radiatorkwast

Een radiatorkwast heeft een lange houten steel waarin een knik zit. Door deze knik kom je makkelijker op lastig te bereikbare plekken, bijvoorbeeld de binnenkant van een radiator.

Platte kwast

De platte kwast wordt veel gebruikt door doe-het-zelvers. Ook deze kwast heeft lange haren. Deze kwast is ook erg geschikt voor het vernissen van een parketvloer.

Patentkwasten

De patentkwast is geschikt om heel precies mee te kunnen schilderen. Deze kwasten hebben een afgeschuinde punt en worden daarom ook wel puntkwasten genoemd.

Ronde kwast

Ronde kwasten en ovale kwasten zijn geschikt voor verschillende verfklussen, met een kleiner oppervlak dan het platte model. De dunne draad rondom de kwast is goed geschikt om de haren samen te houden. Deze verfkwast maakt het makkelijk om de verf goed uit te strijken en die heel egaal aan te brengen.

Penselen

Een penseel is handig bij een klusje waar een smal kwastje goed van pas komt. In ons assortiment hebben wij penselen met gebogen steel en penselen met een rechte steel.

Muurverf

Eenmalig gebruik

per pagina
Toont 1 - 12 van de 29 items
 • Snel bekijken
  excl. btw 3,64 €
  incl btw. 4,40 €

  De Goudhaantje kwast patentpunt is een traditionele Hollandse, handgemaakte kwast van Chinees varkenshaar.  Deze ronde kwast van Goudhaantje heeft een bus van koper en een steel van gelakt hout. Deze kwast is met name bedoeld voor synthetische verven, en minder geschikt voor watergedragen verven. Heeft u vragen over dit product? U kunt ons altijd...

  4,40 €
  3,64 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 8,96 €
  incl btw. 10,84 €

  De Goudhaantje kwast ovaal is een traditionele Hollandse, handgemaakte kwast van Chinees varkenshaar.  De kwast heeft een bus van koper en een steel van gelakt hout. Deze kwast is geschikt voor de verwerking van synthetische verven, maar is minder geschikt voor watergedragen verven. Heeft u vragen over dit product? U kunt ons altijd bellen of mailen! 

  10,84 €
  8,96 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 2,94 €
  incl btw. 3,56 €

  De Goudhaantje platte kwast is een traditionele Hollandse, handgemaakte kwast van Chinees varkenshaar. Deze platte kwast van Goudhaantje heeft een bus van koper en een steel van gelakt hout. Deze kwast is met name bedoeld voor synthetische verven, en minder geschikt voor watergedragen verven. Heeft u vragen over dit product? U kunt ons altijd bellen of...

  3,56 €
  2,94 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 2,94 €
  incl btw. 3,56 €

  De Goudhaantje gebogen Lionpenseel is een traditionele Hollandse, handgemaakte kwast van Chinees varkenshaar.  Deze gebogen penseel van Goudhaantje heeft een bus van koper en een steel van gelakt hout. Deze kwast is met name bedoeld voor synthetische verven, en minder geschikt voor watergedragen verven. Heeft u vragen over dit product? U kunt ons altijd...

  3,56 €
  2,94 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 4,00 €
  incl btw. 4,84 €

  De Goudhaantje Kwast Patentpunt is een kwast van gemodificeerde polyester vezels. Deze Patentpuntkwast van Goudhaantje heeft een inox bus en een steel van gelakt hout. De kwast is geschikt voor zowel watergedragen als synthetische lakken. De kwast is gemakkelijk te reinigen en slijtvast. Heeft u vragen over dit product? U kunt ons altijd bellen of mailen!

  4,84 €
  4,00 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 5,15 €
  incl btw. 6,23 €

  Deze universele patentpuntkwast is geschikt voor zowel watergedragen als de nieuwe generatie VOC lakken. Hij is voorzien van de speciale Staalmeester polyestermix.

  6,23 €
  5,15 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 8,60 €
  incl btw. 10,41 €

  Ovale kwast voorzien van de speciale Staalmeester polyester mix, reeds bolgezet en inzetbaar voor werk op kleinere oppervlakken zoals o.a. kozijnen maar ook prima te gebruiken voor grotere oppervlakken als deuren.

  10,41 €
  8,60 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 6,70 €
  incl btw. 8,11 €

  Hoogwaardige universele hoekpenseel gevuld met de speciale Staalmeester® polyestermix, gezet in een naadloze roestvrijstalen bus die doorlekken op de ronde steel voorkomt. 

  8,11 €
  6,70 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 6,87 €
  incl btw. 8,31 €

  Staalmeester Aqua Patentpunt 2012 is een van origine Belgische/Franse kwast is voorzien van de speciale Staalmeester© polyester mix en is in een punt geschoren zodat men direct probleemloos kan besnijden.

  8,31 €
  6,87 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 3,79 €
  incl btw. 4,59 €

  Deze universele patentpuntkwast is geschikt voor zowel watergedragen als de nieuwe generatie VOC lakken. Hij is voorzien van de speciale Staalmeester® polyestermix. 

  4,59 €
  3,79 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 0,56 €
  incl btw. 0,68 €

  Een wegwerpkwast is voor gebruik bij eenmalige schildersklusjes. Deze platte wergwerpkwasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

  0,68 €
  0,56 € Excl. BTW
 • Snel bekijken
  excl. btw 0,48 €
  incl btw. 0,58 €

  Een wegwerpkwast is voor gebruik bij eenmalige schildersklusjes. Deze ronde wergwerpkwasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

  0,58 €
  0,48 € Excl. BTW
Toont 1 - 12 van de 29 items